Uvjeti poslovanja

Općim uvjetima poslovanja regulirani su odnosi između kupca i prodavatelja u internetskoj trgovini www.kakopsikomuniciraju.hr (u daljnjem tekstu Internetska trgovina). Kupnjom u Internetskoj trgovini Kupac potvrđuje da je pročitao Opće uvjete poslovanja i da je s njima suglasan.

1. Prodavatelj

VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić, Donji Hruševec 101/2, Donji Hruševec, 10 413 Kravarsko; telefon: 098 901 89 10; e-pošta: info@vscreative.hr, info@kakopsikomuniciraju.hr

2. Kupac

Kupac je svaka poslovno sposobna, pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu telefonom, elektroničkom poštom ili preko Internetske trgovine, te naručenu robu plati.

3. Narudžba

Nakon izvršenja narudžbe, Kupac će unutar 24 sata potvrdu narudžbe dobiti elektroničkom poštom, čiji su sastavni dio ovi Opći uvjeti poslovanja. Ako Kupac želi promijeniti narudžbu ili odustati od nje, može to učiniti unutar 2 sata od primitka potvrde narudžbe na info@kakopsikomuniciraju.hr. Ako Kupac u dogovorenom roku ne povuče narudžbu, smatra se da je ugovor o kupnji proizvoda između Kupca i Prodavatelja (VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. V. Smolčić) sklopljen. Sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo raskinuti ugovor u roku od sedam dana ne navodeći za to razlog.

Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku pošiljku zapakirati i poslati. Narudžbe zaprimljene do 13 sati radnim danom bit će poslane isti dan, a narudžbe zaprimljene subotom i neradnim danom bit će poslane prvi sljedeći radni dan.

4. Dostava robe

Prodavatelj će dostaviti proizvode poštom u dogovorenom roku od 5 radnih dana. Pošiljke dostavlja Hrvatska pošta.

Cijena dostave pošiljaka iznosi 25,00 kn ako se plaća uplatom na račun, odnosno 30 kn ako se plaća pouzećem. Ako želite naručiti svoj primjerak u inozemstvo, javite nam se na info@kakopsikomuniciraju.hr.

Kao način slanja možete odabrati dostavu pošiljke na svoju adresu. Za pošiljke koje se dostavljaju na adresu navedenu u obrascu narudžbe, ako poštar nikoga ne zatekne, ostavit će obavijest o prispijeću pošiljke koju u roku od 5 dana možete preuzeti u svojem isporučnom poštanskom uredu.

Kašnjenje pošiljki poslanih iz poslovnih prostorija u nadležnosti je Hrvatske pošte i izvan utjecaja Prodavatelja. Ako ne primite pošiljku u roku od pet radnih dana otkad ste primili obavijest (e-poštom ili sms-om), kontaktirajte nas.

5. Plaćanje

5.a. Uplatom na račun Prodavatelja (nalogom za plaćanje ili internet bankarstvom):

VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić, Donji Hruševec 101/2, Donji Hruševec, 10 413 Kravarsko
IBAN HR2423600001102768688.

Napomena: pošiljke će biti poslane nakon što sredstva budu vidljiva na računu Prodavatelja.

5.b. Pouzećem

Plaćanje otkupne pošiljke poštaru ili službenici u pošti prilikom preuzimanja pošiljke.

6. Pravo na odustajanje od kupnje i povrat proizvoda

Ugovor o kupnji sklopljen preko interneta ili elektroničke pošte Kupac može bez obzira na razlog raskinuti pisanom obavijesti u roku od 7 radnih dana od primitka proizvoda, na adresu elektroničke pošte: info@kakopsikomuniciraju.hr ili na adresu sjedišta Prodavatelja. Pisana obavijest mora sadržavati podatke o proizvodu koji se želi vratiti te broj računa Kupca za povrat novca. Po raskidu ugovora, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju, a Prodavatelj je dužan najkasnije u roku 30 dana od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora vratiti Kupcu cjelokupan iznos koji je Kupac do trenutka raskida platio na temelju ugovor, umanjen za troškove dostave proizvoda. Vraćeni proizvod za koji se traži povrat uplaćenog iznosa mora biti nekorišten, neoštećen i u originalnom pakiranju s priloženom kopijom ili originalom računa. Prodavatelj nije dužan primiti otkupne pošiljke ili pošiljke koje ne odgovaraju Prodavateljevim uvjetima poslovanja.

7. Cijene

Cijena proizvoda cijena je navedena na internetskoj stranici u trenutku predaje narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene o čemu će pismeno ili usmeno obavijestiti Kupca i ponuditi mu mogućnost promjene ili odustajanje od narudžbe.

8. Reklamacije i jamstvo

Reklamacije se odnose na pogrešno isporučene proizvode te oštećenja i nedostatke na proizvodu koji nisu nastali kao posljedica transporta. Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan utvrditi eventualna vanjska oštećenja pošiljke te ako ih primijeti odbiti preuzimanje te o tome obavijestiti Prodavatelja telefonom ili elektroničkom poštom kako bi se paket ponovo poslao.

Proizvod koji ima kakav nedostatak Prodavatelj će na zahtjev Kupca zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu, uz suglasnost potrošača, vratiti iznos plaćen za taj proizvod, sniziti cijenu ili otkloniti nedostatak na proizvodu.

9. Zaštita osobnih podataka

Kupnjom u Internetskoj trgovini kakopsikomuniciraju.hr dajete suglasnost da Prodavatelj, VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. V. Smolčić, Zagreb obrađuje podatke navedene u obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Suglasnost za obradu podataka dajete u svrhe obrade i isporuke naručenih proizvoda, kao i u informativne svrhe te svrhe promocije proizvoda i Internetske trgovine kakopsikomuniciraju.hr za sve vrijeme trajanja Vaše kupnje.

Kupac i registrirani korisnik Internetske trgovine u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima Internetske trgovine u cijelosti ili djelomično (odjava s letka i drugih promotivnih pretplata elektroničke komunikacije). Povlačenjem suglasnosti u cijelosti, korisnički račun kupca i/ili registiranog korisnika bit će zatvoren, a njegovi osobni podaci obrisani. Na vlastiti zahtjev, kupac u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze telefonom ili elektroničkom poštom.

Podaci o sadržaju narudžbe poznati su samo vlasnici obrta za kreativne usluge VS CREATIVE i članovima udruge Kako psi komuniciraju ovlaštenim za obradu i pripremu paketa za isporuku, te se ni na koji način ne ustupljuju trećim stranama. Pošiljke su pakirane u neutralnoj ambalaži u svrhu zaštite privatnosti kupaca. Svi djelatnici Prodavatelja odgovorni su za zaštitu osobnih podataka kupaca.

Za potrebe praćenja posjećenosti stranice i pregledavanja sadržaja Internetske trgovine, a u svrhu vođenja statistike, poboljšanja sadržaja, preglednosti ponude za kupce i planiranja promotivnih aktivnosti koristi se i sustav Google Analytics, u skladu s uvjetima za zaštitu podataka prilikom korištenja usluga sustava.

U slučaju novosti primit ćete na adresu svoje elektroničke pošte obavijest s novostima. Ukoliko se s tim ne slažete, molimo da nas obavijestite.

Upravitelj trgovine
VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić
Donji Hruševec 101/2
Donji Hruševec, 10 413 Kravarsko
Telefon: 098 901 89 10
Email: info@vscreative.hr, info@kakopsikomuniciraju.hr